36. Slovenski knjižni sejem

prirejata Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev pri GZS in Cankarjev dom.
Uradna otvoritev sejma bo danes, 23. novembra ob 18. uri, ki pa bo prvič – tako kot sam sejem – potekala v e- obliki. Temu primerno je tudi letošnje vodilo sejma: Narazen, a vendarle skupaj.
Sicer je Slovenski knjižni sejem najstarejši, največji in najpomembnejši dogodek v slovenski knjižni industriji. Z več kot stotimi razstavljavci in vsaj tristo spremljevalnimi dogodki je prostor navdiha in čudovitih sejemskih doživetij. Tudi za letošnjo izvedbo je bil zasnovan vrhunski program. Vendar pa so se zaradi trenutne nestabilne epidemiološke slike organizatorji odločili, da prvič pripravijo virtualni, spletni sejem, ki bo celotno dogajanje prenesel v naše domove, na splet, v e-SKS. Kako uspešen bo, bomo odločili obiskovalci spletnega sejma.
Vhod v e-cono bo s spletne strani sejma http://www.knjiznisejem.si/. Zavihek e-sejem bo odprl dve možnosti: pregledovanje virtualnega kataloga sodelujočih dvaindevetdeset založb in njihovih programov, z možnostjo nakupa knjig, ter obisk različnih spremljevalnih dogodkov, pogovorov, nastopov, panelov, podelitev nagrad, prenosov v živo … na spletni strani in posebnem YouTube kanalu, vse dni sejma.
36. e-Slovenski knjižni sejem bo odprt do ponovnega odprtja knjigarn oz. najkasneje do 5. decembra.
Uradna spletna stran 36. Slovenskega spletnega sejma je dostopna na strani: http://www.knjiznisejem.si/index.php/sl/

Čudovito poslanico za uvod v sejem je letos pripravil Andrej Predin, ambasador Cicifesta 2020. Prisluhnete ji lahko na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=bBRwkV3FDMU

Pripravila: Zlatka Horvat, šolska knjižničarka

Povzeto po: https://www.knjiznisejem.si/index.php/sl/