Na naši šoli je potekalo 9. 11. 2021 šolsko Cankarjevo tekmovanje. Tekmovali so učenci od 4. do 9. razreda. Skupno število prijavljenih učencev je bilo 70, tekmovalo jih je nekoliko manj. Učencem v karanteni smo tudi omogočili sodelovanje.
Bronasto priznanje je doseglo 26 učencev. Četrošolci Ana Maučec, Aleksander Nelson Hujs, Mark Malačič, Manja Žalig, Pika Golob, Mara Recek in Mina Sapač so tekmovali pod mentorstvom učiteljic Tanje Roš in Suzane Juteršnik.
Petošolci Aisha Malačič, Jaša Sreš, Mija Škrban, Bine Tratnjek, Živa Grah in Jakob Klemenčič so se pripravljali na pisanje pod mentorstvom učiteljev Gabrijele Mastnak, Ane Balažic in Darka Vrebac.
Mentorica učencem od 6. do 9. razreda sem bila učiteljica Suzana Novak. Bronasto priznanje so dosegli šestošolci Neža Juričinec, Ema Vrečič, Karla Klemenčič in Jerca Recek. V sedmem razredu je bila uspešna Julija Šinko. Med osmošolci so bili to Tajda Gostenčnik, ki se je uvrstila na regijsko tekmovanje, Vito Ferčak in Lili Gerič. Najuspešnejši devetošolci pa so bili Julija Horvat in Kaja Horvat,  Tija Murgelj, Katja Banfi in Miha Žekš.
Julija in Kaja sta se uvrstili na regijsko tekmovanje.
Regijsko tekmovanje bo potekalo na daljavo, in sicer 9. decembra. Čestitke vsem tekmovalcem in zahvala mentorjem za spodbudo pri tekmovanju.

Suzana Novak