Naša šola je v četrtek, 2. 12. 2021,  organizirala polfinale državnega prvenstva v akrobatiki, na katerem je sodelovalo sedem osnovnih šol iz vzhodne regije.
Pomursko regijo sta zastopali OŠ III Murska Sobota z 19 tekmovalci in OŠ Prežihov Voranc iz Bistrice z eno tekmovalko.
Največji uspeh naše šole je bila ekipna zmaga prve ekipe mlajših deklic, to so bile Jerca Recek, Maša Žalig, Ela Gomboc in Leni Cipot. Temu izjemnemu rezultatu je Jerca Recek dodala še zmago v posamični kategoriji.
Druga ekipa naše šole je v tej starostni kategoriji osvojila zelo dobro tretje mesto. Nastopile so Mija Škraban, Zoja Čerpnjak, Pika Golob, Manja Žalig, Nuša Hanc in kot posameznica tudi Nina Zorman. Mija Škraban se je kot posameznica uvrstila v finale državnega prvenstva.
V kategoriji dečkov se je kot posameznik najbolje odrezal Lan Šalamun, ki si je s petim mestom priboril nastop v finalu državnega prvenstva. V tej kategoriji sta nastopila še  Alex Vukan, ki je osvojil 10. mesto, in Keano Švenda na 14. mestu.
Velik uspeh so dosegle tudi naše starejše deklice, ki so ekipno osvojile drugo mesto in si s tem rezultatom zagotovile nastop v finalu državnega prvenstva. Ekipo starejših deklic so sestavljale Dunja Ana Colombo, Maša Farič, Gaja Krčmar, Neli Čep, Neli Režonja in Ana Žvokelj.
Kot posameznici sta se v finale uvrstili tudi Dunja Ana Colombo in Maša Farič.
Finale državnega prvenstva bo 16. 12. 2021 v Kopru.
Vsem nastopajočim tekmovalkam in tekmovalcem naše šole iskrene čestitke.

Mentor ekipe Mario Čep

20211202_121151_1

Več slik si lahko ogledate s klikom na sliko.