Na Osnovni šoli III Murska Sobota že tretje leto zapored na začetku poletnih počitnic  ponudimo kvalitetno obliko varstva za učence od 1. do 3. razreda. Letos je vsebina pravljice Carol Diggory Shields –  V soboto zvečer bo dinorendaj – približala učencem pradavnino. Seznanili smo se z različnimi vrstami dinozavrov, jih oblikovali in izdelovali. Dinozavrom, ki smo jih spoznali, smo izdelali posebne »dinozavrske osebne izkaznice« in se ob tem marsikaj o njih naučili. Vsak dan je minil v posebnem doživetju in raziskovanju. Drugi dan ustvarjalnic smo obiskali Pomurski muzej Murska Sobota, kjer nas je kustodinja pedagoginja Tamara Andrejek seznanila s poklicem arheologa. V tem smo se preizkusili tudi praktično in izkopavali arheološke najdbe. V Fazaneriji smo se srečali s predstavnikom Taborniškega odreda Veseli veter, s katerim smo učenci postavili taborni ogenj in se preizkušali v netenju ognja v naravi. Vulkanska ustvarjalnica nas je popeljala v svet vulkanov. Vulkane smo ustvarili sami in tudi preizkusili njihovo delovanje. V likovni delavnici smo spoznali svet fosilov, jih oblikovali in izdelovali iz gline prvinske posode. Glasbeno in plesno smo ustvarili pradavninski svet, obdobje pračloveka.
Ob zaključku ustvarjalnic smo staršem predstavili »Pradeželo« s pesmijo, plesom, predstavitvijo različnih dinozarvov in prikazom izbruha vulkana ter razstavo različnih izdelkov, ki smo jih oblikovali.
Da nam je res uspelo, smo se lahko prepričali, ko smo se zazrli v zadovoljne obraze obiskovalcev zaključka ustvarjalnic in glavnih ustvarjalcev, naših učencev.
arheolog