V soboto, 8. 10. 2016, so se na naši šoli odvijale prve »Aktivnosti za zdravje in srečo«.

Osnova šola III Murska Sobota je s šolskim letom 2016/2017 vključena v slovensko mrežo zdravih šol, ki se odziva na problematiko, povezano z zdravjem naših šolarjev, in se aktivno usmerja k različnim programom za promocijo zdravja. V sklopu projekta Zdrave šole bodo v tem šolskem letu potekale pestre programske aktivnosti, s katerimi si prizadevamo v različne dejavnosti vključiti čim večje število učencev, staršev in zaposlenih. Tako smo drugo oktobrsko soboto našim učencem in vsem obiskovalcem ponudili pestre vsebine, obarvane s športno in sprostitveno noto.
Udeleženci prvih »Aktivnosti za zdravje in srečo« so se lahko vključili v različne športne dejavnosti, kot npr. »dodgeball«, plesno aerobiko, funkcionalno vadbo, otroške plese, hip hop in jogo smeha, ter izkusili zvočno kopel z gongi.
K sodelovanju smo povabili tudi zunanje institucije; tako je Zdravstveni dom Murska Sobota pripravil tečaj temeljnih postopkov oživljanja z uporabo AED defibrilatorja, meritve sladkorja, krvnega tlaka ter test hoje. Med aktivnim druženjem, ki je minilo v sproščenem vzdušju, so se udeleženci lahko okrepčali z zdravimi prigrizki, ki so jih ob pomoči učiteljev pripravili naši učenci.

Kolektiv OŠ III Murska Sobota

In še doživljanje naše učenke:

Športni dan

V soboto, 8. 10. 2016, je na naši šoli potekal športni dan, saj smo nadomeščali pouk za 2. januar. Zjutraj smo se zbrali na šolskem dvorišču, kjer nas je pozdravila ga. ravnateljica Sonja Čerpnjak. Sledila je malica za učence, prisotni starši pa so se lahko okrepčali z zdravimi prigrizki.

Aktivnosti, povezane z zdravim načinom življenja, so potekale v učilnicah, v telovadnici, na šolskem igrišču, na dvorišču in v avli pred športno dvorano. Lahko smo se udeležili aerobike, se preizkusili v  hip hopu, dodgeballu, spoznali jogo smeha, prisluhnili vibracijam gongov, si izmerili krvni sladkor in si ogledali reševalno vozilo.

S športnim dnem smo bili zelo zadovoljni in v prihodnje si želimo še več takšnih aktivnosti.

Ana Stančin, 9.b