Učenci OŠ III Murska Sobota so se aktivno vključili v ustvarjanje ob 70. jubileju regionalnega pomurskega časopisa Vestnik. Nastal je zanimiv mozaik ustvarjalnih izdelkov, s katerimi so se učenci poklonili temu visokemu jubileju. Med ustvarjanjem so mnogi med njimi ugotovili, da je ravno novinarski poklic tisti, ki bi si ga nekoč želeli opravljati. V bistrih glavicah osnovnošolcev so se porajale zanimive ideje – tako je nastalo več pesmi, ob poigravanju z izrezanimi besedami iz Vestnika še posebej izvirne konstruktivistične pesmi devetošolcev, križanka, zanimive naslovnice in tudi posebna rojstnodnevna Vestnikova vaza.
Nekateri izdelki so že bili objavljeni v tiskani izdaji Vestnika, nekateri pa na spletni strani Vestnik.si. Več si lahko ogledate na naslednji povezavi: https://www.vestnik.si/izdelki-ucencev-os-iii-murska-sobota-6656766 in https://www.vestnik.si/pesmi-ucencev-os-iii-murska-sobota-6656769.
Razstava izdelkov učencev sodelujočih osnovnih šol bo potekala od 20. februarja do 12. marca v Mikkovi galeriji Odprto obrobje v soboškem gradu. Zmagovalni razred pa bodo razglasili na Vestnikovi zabavi 18. februarja v BTC City Murska Sobota.

Aleksandra Grah in Barbara Jančar