V četrtek, 28. 11. 2019, smo na naši šoli priredili polfinale državnega prvenstva v akrobatiki. Med 22 sodelujočimi šolami, skupaj je bilo 198 tekmovalcev, so se naši učenci in učenke odlično odrezali.
Med najmlajšimi deklicami je ekipa v sestavi Mare Recek, Pike Golob, Leni Cipot, Nuše Hanc in Katarine Granfol zasedla 1. mesto. Med posameznicami je v tej kategoriji Mara Recek zasedla 1., Pika Golob 2. in Leni Cipot 3. mesto.
V kategoriji mlajših deklic je ekipa v sestavi Ele Gomboc, Jerce Recek, Neže Küplen, Neli Režonja in Maše Farič zmagala in se uvrstila na finale državnega prvenstva v akrobatiki, ki bo v Brežicah. V tej kategoriji smo prav tako bili najboljši tudi med posameznicami, saj se je Ela Gomboc povzpela na najvišjo stopničko. Z 0,20 točk zaostanka je bila Jerca 4., Neža 6., Neli 7. in Maša 12.
V kategoriji mlajših dečkov je prav tako zmagala naša ekipa. Zastopali so nas: Lan Šalamun, Alex Vukan, Keanu Švenda, Lan Dominko in Mark Durič. Tako kot dekleta so se tudi dečki uvrstili na finale državnega prvenstva. Med posamezniki je Lan Šalamun zasedel 2. mesto.
Tudi v kategoriji starejših deklic smo bili zelo uspešni. Doroteja Pernat, Klara Györek, Katarina Kovačec, Iva Cirkvenčič in Dunja Ana Colombo so dosegle ekipno 2. mesto in se prav tako uvrstile na finale državnega prvenstva.

Vsem učencem in učenkam še enkrat iskrene čestitke za dosežene rezultate in odlično zastopanje OŠ III Murska Sobota.  Hvala tudi vsem sodelavcem za pomoč pri izpeljavi tekmovanja.

Mentorica Polonca Horvat

img_0971_1

Več slik si lahko ogledate s klikom na sliko.