OŠ Tabor 1 iz Maribora je bila v četrtek, 20. 2. 2020, gostiteljica enega izmed polfinalnih tekmovanj v skokih z MPP za osnovne šole. Kljub velikemu številu udeležencev so se naši učenci in učenke tudi tokrat izkazali in se s kar tremi ekipami uvrstili v finale letošnjega prvenstva.
Najmlajše deklice so suvereno zmagale in se povzpele na najvišjo stopnico. Nastopile so: Leni Cipot, Katarina Granfol, Nuša Hanc, Mara Recek, Mija Škraban, Pika Golob in Nina Zorman.
Tudi v posamični kategoriji je imela naša šola kar dve svoji tekmovalki na odru: Mija Škraban 1. mesto, Mara Recek 2. mesto.
Mlajše deklice so osvojile drugo mesto v postavi: Neli Režonja, Maša Kos, Ela Gomboc, Maša Žalig, Jerca Recek in Zoja Čerpnjak.
Mlajši dečki so zmagali in zasluženo stopili na najvišjo stopnico. Nastopili so: Lan Šalamun, Alex Vukan, Keanu Švenda, Lan Dominko in Mark Durič. V posamični kategoriji je Lan Šalamun osvojil odlično drugo mesto.
V kategotiji starejših deklic je našim tekmovalkam zmanjkalo le 1/2 točke do zmage a je tudi drugo mesto izjemen dosežek s karerim so se uvrstile v finale letošnjega državnega prvenstva, ki bo, 17. 3. 2020, v Kopru. Nastopile so: Katarina Kovačec, Klara Gyorek, Iva Cirkvenčič, Gaja Krčmar, Neli Čep in Ana Žvokelj.
Vsem našim učencem in učenkam ter športni učiteljici Polonci Horvat čestitke za te izjemne rezultate.

Zapisal Mario Čep, šport. učitelj

20200220_134041_1

Več slik si lahko ogledate s klikom na sliko.