20. 1. 2016 je v naši športni dvorani potekal četrtfinalni turnir v košarki za starejše deklice. Poleg naše ekipe sta na turnirju nastopili še OŠ Blaža Arniča iz Luč in OŠ Vojnik. V izjemno napetem srečanju so naše košarkarice najprej premagale osnovno šolo iz Luč, v svojem drugem nastopu pa še osnovno šolo iz Vojnika. V borbi za drugo mesto pa je OŠ Blaža Arniča premagala OŠ Vojnik.
Končni vrstni red:
1. OŠ III Murska Sobota
2. OŠ Blaža Arniča
3. OŠ Vojnik
Z osvojenim prvim mestom so se naše deklice uvrstile v polfinale državnega prvenstva za osnovne šole. Čestitke vsem košarkaricam na fotografiji. Za pomoč na turnirju se zahvaljujemo tudi predsedniku KK Pomurje.

Košarkarji naše šole so le dan za deklicami prav tako nastopili v četrtfinalu državnega prvenstva v košarki, ki ga je gostila OŠ Makole. Kljub izjemni borbenosti našim košarkarjem ni uspelo zmagati  tako, da so svoj nastop zaključili na tem turnirju.
Za našo šolo so nastopili: Niko Gomboc, Jan Copot, Luka Grmič, Luka Kuzma, Lovro Rep, Tilen Jug, Domen Rituper, Rok Rituper, Teo Gumilar, Alexander Toplak, Tarik Bagola in Luka Gumilar. Čestitke tudi dečkom za izjemno borbenost in primerno promocijo OŠ III na državni ravni.

mentor Mario Čep

kcetrtfinale