2. aprila – ob mednarodnem dnevu knjige za otroke in mladino se je začela bralno spodbujevalna akcija, ki je letos namenjena KNJIŽNICI. Poslanico je napisala brazilska avtorica, njen naslov pa je Nekoč je…(bila knjižnica).
23. aprila  je praznik knjige – svetovni dan knjige in avtorskih pravic, ki ga bo po vsej Sloveniji zaznamovala tudi Noč knjige.
Tudi na naši šoli nismo pozabili na knjigo. Prazniku knjige smo se posvetili že en dan prej, v petek, 22. aprila. V oddelkih od 1. do 5. razreda so učenke in učenci višje stopnje prvo in drugo uro učencem brali pravljice in zgodbe, učenci od 6. – 9. razreda pa so se pri urah slovenskega jezika prav tako pogovarjali o knjigah, branju, knjižnici in kulturi nasploh.
Vzporedno se je v avli šole odvijal knjižni bazar, na katerem smo ponujali knjige iz naše knjižnice, ki smo jih namenili v odpis, učenci pa so lahko na bazar prinesli tudi kakšno knjigo s svoje knjižne police in jo podarili knjižnici.
Vse pa smo opozorili in povabili tudi na prireditve v čast knjigi, ki se bodo te dni odvijale v naši okolici.
Pa še nekaj vtisov učencev, ki so sodelovali pri branju in tistih, ki so poslušali:
–    Zelo lepo. Presenetili so me (prvošolci), kako pridno so poslušali. Najlepše pa se mi je zdelo, ko so na koncu prišli k meni in me objeli.
–    Lepo! Zanimiva izkušnja. Še bi jo lahko ponovili.
–    Zanimivo, fejst, knjiga me je zelo pritegnila. Še enkrat jo bom sama prebrala.
–    Lepa izkušnja.
–    Učenci, ki so brali, so bili odlični, zelo so se pripravili (učiteljica).
Ni kaj, glede na vse povedano bomo podobno akcijo še kdaj ponovili.

Zlatka Horvat, knjižničarka

imag0847_1

Vač slik si lahko ogledate skikom na sliko.