V okviru srečanja Oko besede, ki je tokrat v Murski Soboti potekalo že petindvajsetič in na katerem je bila podeljena tudi nagrada večernica – letos jo je prejel Andrej Rozman Roza za pesniško zbirko Rimuzine in črkolazen –  sta nas v petek, 25. septembra, obiskala dva znana mladinska ustvarjalca:
Igor Karlovšek, pisatelj, scenarist in odvetnik, sicer pa tudi avtor mladinske pustolovske knjige  Pobeg, postavljene v čas in prostor preseljevanja narodov konec 6. stoletja, ki je letos izbrana kot gradivo za Cankarjevo tekmovanje v 6. in 7. razredu, se je srečal s šestošolci in sedmošolci, ki so se prijavili na že omenjeno tekmovanje in so tako imeli priložnost iz prve roke izvedeti vse, kar jih je zanimalo o tej knjigi in tudi o drugih pisateljevih knjigah za mladino.
Gaja Kos, literarna kritičarka, urednica, pisateljica in prevajalka se je srečala s tretješolci in jim brala  svoje slikanice, nad katerimi so bili učenci navdušeni.
Srečni in hvaležni smo, da imamo ob Očesu besede vsako leto znova privilegij, da se naši bralci srečajo s pisatelji, katerih knjige z veseljem prebirajo, po takih obiskih pa se izposoja knjig v naši knjižnici še poveča.

Zlatka Horvat, knjižničarka

img_9118_1

Več slik si lahko ogledate s klikom na sliko.