Categories
Novice

Obisk Srednje ekonomske šole murska sobota – udeležba delavnic “Podjetniški TIK TOP”

V petek, 11. 10. 2024, so se naši devetošolci spet v okviru karierne orientacije, udeležili delavnic na srednji Ekonomski šoli Murska Sobota, ki so bile organizirane v sklopu “Podjetniškega TIK TOP-a”, kjer so se skupaj še z nekaterimi ostalimi osnovnimi šolami Pomurja preizkusili v različnih delavnicah.

Delavnice so trajale cel šolski dan, torej od 8.00 do 13.00 ure v telovadnici srednje Ekonomske šole Murska Sobota. Po prihodu na šolo, so bili učenci najprej razvrščeni v posamezne skupine, nato je sledilo jutranje ogrevanje s pomočjo plesne točke, ki so jo pripravili dijaki EŠMS, za tem je sledil zajtrk s svežimi napitki. Po končanem zajtrku je vsaka skupina učencev dobila svojega mentorja iz vrst dijakov EŠMS, znotraj skupin so tako potekale spoznavne igre, učencem pa so bile na voljo tudi poklicne stojnice, športna tržnica in pa ››foto kotiček‹‹. Po končanem spoznavnem delu so sledile štiri delavnice po razvrščenih skupinah. Prva delavnica se je imenovala Vodja ali šef?, s pomočjo katere so učenci na praktičen način spoznali, kakšen je dober vodja. Druga delavnica se je imenovala Mojster, da te kap!, v sklopu katere so učenci razvili in izdelali inovativen in kreativen izdelek iz vsakdanjih predmetov. Tretja delavnica se je imenovala Marketinški genij!, v tej delavnici so učenci izdelovali logotip in se domislili slogana za izdelek iz prejšnje delavnice ter razmislili o načinu predstavitve izdelka širši javnosti. Zadnja, četrta delavnica se je imenovala ››Izum‹‹ ugleda luč sveta!, v sklopu katere so učenci po skupinah vsem ostalim prisotnim in sodelujočim na čim bolj inovativen način predstavili svoje izdelke. Po končanih delavnicah je sledila podelitev nagrad in priznanj za najbolj inovativen izdelek, kreativen logotip in najbolj odštekano predstavitev. Druženje na EŠMS smo zaključili v sklopu krajše zabave in plesa ob glasbeni spremljavi.

“Podjetniški TIK TOP” EŠMS je s svojimi pripravljenimi vsebinami in delavnicami naše devetošolce zelo navdušil ter hkrati tudi spodbudil k temeljitemu razmisleku kam po končani osnovni šoli.

Dostopnost