Categories
Novice

Romski umetniki – Kulturno srečanje romskih otrok

Romsko društvo Romani union je 23. 10. 2024 v sodelovanju z Osnovno šolo III Murska Sobota organiziralo Kulturno srečanje romskih otrok. S srečanjem želijo otrokom omogočiti, da sodelujejo pri ohranjanju in ustvarjanju romske kulture ter jezika. Srečanje je otvorila Nina Braseur z romsko himno Đelem, Đelem, pozdravni nagovor je imela ravnateljica OŠ III, ga. Sonja Čerpnjak. Srečanje je potekalo v dveh delih, in sicer je bilo razdeljeno na tekmovanje in kulturni program.
Romski učenci osnovnih šol OŠ Turnišče, OŠ I Murska Sobota, DOŠ I Lendava, OŠ Tišina, OŠ Puconci in OŠ Beltinci so se pomerili v znanju iz romoloških tem.
V kulturni program so nas popeljali najmlajši otroci vrtca Murska Sobota, enota Romano, s plesom. V nadaljevanju je sledilo še več plesa, petja in igranja na inštrumente ter recitacije.
S srečanjem strmimo k ohranjanju romske kulturne dediščine. Ob tej priložnosti je Nina Braseur zapela svojo avtorsko skladbo z naslovom Sune, kar v prevodu pomeni sanje.
Prireditev sta zaključila ravnateljica Sonja Čerpnjak in predsednik Zveze Romov Slovenije Jožek Horvat Muc s podelitvijo zahval za sodelovanje na dogodku.

Natalija Bencik

Dostopnost