Tradicionalni slovenski zajtrk je republiški projekt, ki ga v slovenskih šolah obeležujemo vsak tretji petek v mesecu novembru tudi kot Dan slovenske hrane. Namen projekta je spodbujanje lokalne samooskrbe s kakovostno hrano iz domačega okolja.
Tudi mi bomo v petek, 19. 11. 2021, zajtrkovali črn kruh, maslo, med, pili mleko in pojedli zraven še jabolko. Najpomembneje pa je, da je vse domačega porekla, iz Prekmurja.
Vse, kar jemo, učinkuje na naše telo. Zato je pomembno, da v obdobju otroštva jemo zdravo hrano, z veliko sadje in zelenjave. Za zdravo prehranjevanje je pomembno tudi, da jemo sproščeno in ob jedi uživamo.
Najprimernejši del dneva, da si zagotovimo energijo, je zagotovo jutro. Vsem so nam znani pregovori kot: Po jutru se dan pozna, Prazna vreča ne stoji pokonci, Zajtrkuj kot kralj, kosi kot meščan in večerjajo kot berač. Zajtrk je zelo pomemben obrok, ker z njim že zjutraj telesu zagotovimo dovolj energije za  delo, igro ter učinkovito razmišljanje. Telesu pa zagotovimo dovolj gradbenih snovi za zdravo rast in razvoj.