Petošolci smo komaj čakali na mesec junij, saj smo v času med 13. in 17. bili v šoli v naravi v Strunjanu. Pot do Strunjana se nam je zdela dolga.
Najprej smo se ustavili v Kobilarni Lipica, kjer smo med ogledom izvedeli zanimivosti o konjih lipicancih in zgodovini Lipice.
Ko smo prispeli v Strunjan, smo se napotili v apartmaje in se pripravili na plavanje. Glede na predznanje, ki smo ga pokazali, so nas učitelji razvrstili v plavalne skupine. Plavanje je nato sledilo vsak dan dopoldan in popoldan. Zvečer smo imeli prosto, dokler nam učitelji niso ob 22. uri prišli zaželet lahko noč.
Naslednji dan smo ob učnih listih ponovili značilnosti obsredozemskega sveta, popoldan pa smo šli na pohod do Portoroža. Pot nas je vodila skozi tunel Valeta. Ogledali smo si hotelski kompleks in obalo, nato smo si kupili spominke in sladoled.
V sredo je bilo sončno vreme, zato so posamezne skupine plavale v zunanjem bazenu. Pri pouku v naravi smo spoznavali značilnosti obalnih mest. Popoldan smo se z barčico odpravili na izlet v Piran, kjer smo si ogledali akvarij, Tarttinijev trg, stolno cerkev sv. Jurija in nato opravili večerjo v restavraciji Batana. Po vrnitvi so bile organizirane športne dejavnosti.
V četrtek, predzadnji dan, ki smo ga preživeli v Strunjanu, smo se takoj po zajtrku odpravili v Strunjanske soline, kjer smo veliko izvedeli o pridobivanju soli. Popoldan smo vključili svoja čutila in opazovali naravo. Zvečer pa je sledila predstavitev skupin iz posameznih apartmajev.
V petek se je kolona s kovčki odpravila do hotela, nato smo se šli kopat v zunanji bazen ali v morje. Sledila je podelitev potrdil osvojenega plavanja in nato je sledila pot domov.
Dogodki tega tedna nam bodo še dolgo ostali v spominu.

Lara Grah, 5.b

WP_20160614_14_22_58_Pro