27. maja 2022 je v Ljubljani potekala zaključna konferenca projekta POGUM – Krepitev kompetence podjetnosti in spodbujanje prožnega prehajanja med izobraževanjem in okoljem v osnovnih šolah.
Namen konference je bil predstaviti dosežke razvojnega projekta s strani razvojnega tima projekta in neposredne prakse razvojnih in implementacijskih šol. Na konferenci so potekale tri sekcije, znotraj katerih so bila organizirana predavanja in okrogle mize, delavnice s konkretnimi primeri iz šolskih praks ter predstavitev rezultatov dela šol v t. i. periskopu POGUMnih.
Naša šola se je predstavila z dejavnostjo, ki smo jo izvedli v času šolanja na daljavo, in sicer Prešeren je lahko moderen – Kaj bi počel, če bi še danes živel? in s Klobučarskim dnevom. Prav tako je sodelovala kot izbrana šola v plenarnem delu, ko smo skupaj z različnimi predstavniki razmišljali o šoli prihodnosti v smeri, da je to šola, ki goji (VZ)Trajnost. V plenarnem delu so sodelovali:  Ingrid Hari, vodja našega šolskega tima Pogum, Rado Kostrevc, ravnatelj OŠ Trebnje kot predstavnika šole, dr. Blaž Zupan, predavatelj IKT na Fakulteti za računalništvo in informatiko: Razvoj podjetnostne kompetence z vidika umetne inteligence, dr. Uroš Ocepek, Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje, slovenski učitelj na Global Teacher Prize 2022 in namestnica direktorja Zavoda RS za šolstvo dr. Stanka Preskar.

Šolski tim projekta Pogum

20220527_162057_1

Več slik si lahko ogledate s klikom na sliko.