Naša šola se je ponovno udeležila Festivala Inovativnosti, Znanosti in Ustvarjalnosti Mladih – IZUM, ki je potekal od 23. 11. do 24. 11. 2022 v prostorih nakupovalnega središča Maximus. Šola je sodelovala z razstavno stojnico izvedenih dejavnosti in praktičnimi delavnicami. Predstavili smo dneve s posebno vsebino, ko smo se urili v razmišljanju »izven okvirja«. Ena izmed teh dnevov s posebno vsebino, ko raziskujemo mavričnost bivanja naše šole, sta Klobučarski dan – Drugačen ni napačen  in spletna proslava Prešeren je lahko moderen – Kaj bi počel, če bi še danes živel? V praktičnih delavnicah pa smo reciklirali ostanke iz usnja v uporabne obeske za ključe v obliki klobučkov, izdelovali broške s sporočilom »Drugačen ni napačen« ter aktualizirali staro otroško igračo »marjanco«, iz časa, v katerem je živel Prešeren, v sodobnejšo. Za sladki del pa so poskrbeli učenci v dejavnosti razširjenega programa Lonček kuhaj in za obiskovalce pripravili čokoladne klobučke in sladke fige na sodobnejši način.
Na slavnostni akademiji, ki se je odvijala v četrtek, 24. 11. 2022, pa je naša šola prejela:

  • plaketo z nazivom Raziskovalna šola 2022,
  • 1. mesto na razstavi ustvarjalnosti v kategoriji splošna predstavitev dejavnosti šol in vrtcev.

Učenca Tine Šalamon in Izabela Zala Kranfogel sta prejela zlato priznanje iz logike pod mentorstvom učitelja matematike Petra Škofiča.
Učitelj Miran Podojsteršek je dobil priznanje Naj mentor tehnike.

Znova smo dokazali, da naša šola nudi učencem odlične priložnosti za nadgradnjo in dopolnitev znanja, pridobljenega v šoli, ter da interesno usmerjamo učence v različna področja, kjer imajo možnost razvoja veščin za 21. stoletje: ustvarjalnost, odkrivanje priložnosti,  motiviranost in vztrajnost,  etično in trajnostno razmišljanje …  

Vabimo vas k ogledu predstavitvenega filmčka naše šole z razstave

Kolektiv OŠ III Murska Sobota

1_1

Več slik si lahko ogledate s klikom na sliko.