V soboto, 30. 9. 2023, so se nekateri učenci naše šole na povabilo Potapljaškega društva Murska Sobota odpravili na posebno čistilno akcijo ob Soboškem jezeru. V prizadevanju za ohranjanje narave in okolja so se odločili, da bodo združili moči in prispevali k lepšemu in bolj urejenemu okolju.
Soboško jezero je eno izmed najlepših naravnih območij v našem mestu, ki privablja obiskovalce iz vseh koncev Slovenije. Na žalost pa se je v zadnjem času začelo pojavljati vse več smeti, ki so jih obiskovalci puščali za sabo. Učenci se odločili, da bodo nekaj storili glede tega. Skupaj s prostovoljnimi potapljači, ki so prav tako želeli prispevati k ohranjanju čistega okolja, so se lotili naloge. Potapljači so se spustili v jezero in iz njega potegnili različne odpadke, medtem ko so učenci peš prečesali okolico jezera.
Nabrali so ogromno smeti – plastične steklenice, pločevinke, papir, plastične vrečke in še veliko drugega. Po čistilni akciji je sledil EKO kviz, na katerem so učenci naše šole dosegli 1. mesto.
Na koncu akcije so učenci izrazili željo, da bi vsi obiskovalci Soboškega jezera premislili, preden odvržejo smeti na tla. Poudarili so, da je jezero del njihovega doma in da ga je treba skrbno ohranjati. Prav tako so se zahvalili potapljačem in vsem prostovoljcem, ki so se jim pridružili pri čiščenju.
Učenci so dokazali, da so pripravljeni delati za boljšo prihodnost in da se zavzemajo za lepše in čistejše okolje.

Mentorici: Matejka Kolar in Klaudija Rančigaj

20230930_111516

Več slik si lahko ogledate s klikom na sliko.