Glede na okoljske smernice in trende današnjega časa, usmerjene v trajnosten in sonaraven razvoj, se na področju mednarodnih tekmovanj že daljše obdobje kaže potreba po tekmovanjih s področja okoljevarstva. Ob zavedanju nujnosti ozaveščanja mladih o pomenu čistega okolja so se zato letos tudi učenci naše šole udeležili šolskega tekmovanja Eko olimpijade: Tekmovanje iz trajnostnega razvoja in varovanja okolja.
Svoje raziskovalne naloge so na tekmovanju zelo suvereno zagovarjali naslednji učenci 8. razredov: Gregor Kuhar, Matic Kranfogel, Urška Obal in Bronja Fekonja ter se uvrstili na državni nivo tekmovanja.
Strokovna komisija tekmovanja s Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani z Oddelka za geografijo je med vsemi osnovnošolskimi tekmovalci iz celotne države izbrala 6 najboljših raziskovalnih nalog. Avtorji teh bodo svoje inovativne predloge in rešitve predstavili na mednarodni Eko olimpijadi v Beogradu, ki bo potekala v angleškem jeziku.
Zelo smo veseli, da sta se med šesterico najboljših uvrstila tudi učenca naše šole, Gregor Kuhar in Matic Kranfogel.
Uvrščenima učencema iskreno čestitamo ter jima želimo uspešno predstavitev na mednarodnem tekmovanju! S svojim znanjem in z inovativnostjo predstavljata našo šolo na najvišji ravni in si za svoje dosežke zaslužita vse pohvale.

Klaudija Rančigaj