V aprilu je potekalo šolsko interesno tekmovanje s področja slovenščine za Cankarjevo priznanje 2023/2024 za učence od 1. do 7. razreda. Tekmovanja se je udeležilo 42 učencev.
V prvem razredu so učenci prebirali Muco Copatarico Ele Peroci, v drugem in tretjem razredu  Pavčkovo pesnitev spretnih in duhovitih verzov Juri Muri po Sloveniji. Četrto- in petošolci so prebirali zbirko kratkih humornih zgodb z naslovom Kakšno drevo zraste iz mačka avtorice Nataše Konc Lorenzutti. Šesto – in sedmošolci so se potopili v skrivnostni svet fantastične pustolovščine, ki se odvijajo v globinah čarobnega Zimzelenega gozda. V svetu Lisičje lune, ki ga je oblikovala Maša Ogrizek – slovenska literarna kritičarka in književnica, so mladi bralci med prehajanjem iz realnega v fantastični svet iskali pripadanje samemu sebi in razmišljali o iskanju svojega “plemena”. Lisičja luna, ki je izšla leta 2021, je bila nagrajena s 26. večernico za najboljše slovensko otroško in mladinsko leposlovno delo, prav tako pa je bila nominirana tudi za desetnico leta 2022. Učenci, ki so sodelovali na šolski stopnji tekmovanja, so s poznavanjem izbranih del pokazali odlično bralno zmožnost ter zmožnost kreativnega pisanja.

Najbolje so se izkazali sledeči učenci, ki prejmejo tudi Cankarjevo priznanje:
Prvošolka Klara Kodrič, drugošolka Karolina Poštrak, tretješolka Iza Podojsteršek, četrtošolki Vita Stropnik in Iskra Pejčić, petošolke Laura Košar, Hana Pozvek, Larisa Rituper in Katjuša Pertoci, šestošolci Lucija Kastelic, Mark Malačič, Mara Recek, Ana Maučec ter sedmošolke Živa Grah, Katarina Granfol, Blažka Zdolšek in Aisha Malačič.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo in želimo še naprej veliko bralnih užitkov.

                                                                                   Aleksandra Grah, vodja tekmovanja