V petek, 17. novembra 2017, smo ponovno obeleževali Tradicionalni slovenski zajtrk, s katerim želimo opozoriti ljudi o pomenu oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Hrana iz lokalnega okolja je sezonsko dostopnejša, sadje in zelenjava imata več vitaminov in posledično višjo hranilno vrednost. Zaradi bližine proizvodnje se lahko uporablja manj aditivov, kot so konzervansi, barvila ipd., taka živila pa so tudi prepoznavna po bogatem in tradicionalnem okusu.
V petek, 17. novembra, ob 7.30, je bil za vse učence in učitelje naše šole pripravljen tradicionalni slovenski zajtrk sestavljen iz mleka, rženega kruha, masla, medu in jabolka. Vsa živila so bila iz slovenskega oz. lokalnega okolja.
Učenci 1. razredov so si ogledali ta dan podjetje Pomurske mlekarne. Učenci 2. razredov pa so na obisk povabili čebelarja. Učenci 3. razredov so si ogledali podjetje Mlinopek. Na predmetni stopnji so ponovno pripravili tradicionalni angleški zajtrk.

Mira Pojbič Vöröš

img_3450_1

Več slik si lahko ogledate s klikom na sliko.