22. januarja 2018 smo se četrtošolci z avtobusom odpeljali na naravoslovni teden v CŠOD Škorpijon na Kozjaku. Preživeli smo ga zelo pestro in kar prehitro smo se vrnili domov. Tudi vreme nam je bilo naklonjeno. Najprej smo se razveselili snega, ki ga je bilo na severnih pobočjih hribovja v okolici doma Škorpijon še kar veliko.
Sprejeli so nas prijazni učitelji. Čeprav so bili bolj strogi, pa izredno prijazni, prav tako vse ostalo osebje, ki je skrbelo, da smo bili vsak dan na čistem, toplem in s polnimi trebuščki.
Naša učilnica je bila večinoma narava. Skozi igro in pohode smo jo raziskovali in se spoprijateljili tudi z živalmi na njihovi kmetiji. Nekoliko previdno smo hranili ovce, koze, purane, vietnamske prašiče, zajce, kokoši…in na koncu poskrbeli tudi za islandske konje. Po navodilu učitelja smo jih očistili, počesali, pogladili, osedlali ter jih v dvojicah odpeljali na hipodrom. Tam smo se učili samostojno jahati. Uspelo nam je, saj so zelo miroljubne in vodljive živali.
Teden je prehitro minil, tudi sošolci smo se spoznavali na drugačen način kot v šoli in z lepimi spomini smo zapustili CŠOD Škorpijon.

Naravoslovci in naravoslovke iz 4. razreda

20180122_163233_1

Več slik si lahko ogledate s klikom na sliko.