V četrtek, 15. 2. 2018, smo bili gostitelji polfinalnega turnirja v košarki za starejše deklice, na katerem sta poleg domačink nastopili še OŠ IV iz Celja in OŠ Šmarje pri Jelšah. Naše košarkarice so se poskušale tudi letos prebiti v finale in ponoviti lanski uspeh, ko so osvojile naslov državnih prvakinj. Žal pa tokrat ni bila sreča na strani naših košarkaric, saj zaradi bolezni ni mogla nastopiti naša reprezentantka Blaža Čeh. Kljub temu so se naše košarkarice hrabro borile na obeh srečanjih kar, pa je bilo premalo za napredovanje v finale.  Prvo tekmo proti OŠ IV iz Celja so izgubile za sedem točk, drugo, proti OŠ Šmarje pri Jelšah, pa za štiri točke. Na koncu so bili v vseh taborih enotnega mnenja, da bi OŠ III s popolno postavo (Blažo Čeh) brez večjih težav osvojila polfinalni turnir in pozneje verjetno tudi slavila v finalu.
Za OŠ III M.Sobota so nastopile: Neža in Ana Lukač, Lara Lutar, Staša Horvat, Ema Jaklin, Živa Rituper, Lana Vidovič, Mia Žekš, Nuša Gomboc, Selina Gyorek, Maja Rengeo in Pija Gaja Perš.
Za devetošolke je bil to zadnji nastop za šolsko ekipo. V nadaljevanju jih čakajo še pomembne tekme v klubski ekipi KK Pomurje. Posebna zahvala gre tudi predstavnikom KK Pomurje, Davorinu Poku in Denisu Čehu, za korektno sodelovanje in pomoč na vseh pomembnih šolskih turnirjih.

Mentor ekipe Mario Čep