Prejšnji teden je bil za Osnovno šolo III Murska Sobota zelo športno obarvan.

MEDOBČINSKO PRVENSTVO V MALI ODBOJKI
V ponedeljek, 15. 4. 2019, je bilo na OŠ I Murska Sobota medobčinsko prvenstvo v mali odbojki za mlajše učenke. Naše učenke so se v finalu pomerile z  učenkami iz OŠ Puconci. Prvi set so zmagale s 25:11,  potem pa naslednja dva  izgubile (19:25, 21:25). Na koncu so dekleta dosegla odlično drugo mesto.

EKIPNO ŠOLSKO PRVENSTVO V KROSU
V sredo, 18. 4. 2019, smo se udeležili državnega prvenstva za osnovne šole v krosu. V kategoriji 5. razredi dečki sta našo šolo zastopala Val Hajdenkumer, ki je dosegel 19.,  in  Vito Ferčak, ki je dosegel 32. mesto med 137 učenci. V kategoriji 6.razredi dečki sta bila vrhunska Miha Žekš s 4. in Mai Kolbl s 6. mestom med 138 učenci. Odlično sta nas zastopali tudi Mia Žekš, ki je pritekla v cilj kot osma, in Urška Horvat, ki je prišla v cilj kot petdeseta med 105  učenkami. Za šolsko ekipo so tekli še Julija Horvat, Lana Poredoš, Jaka Ovsenjak, Urh Skok Ostojić, Aleksander Toplak in Tian Rantaša.

POLFINALE DRŽAVNEGA PRVENSTVA V ŠPORTNI GIMNASTIKI
V petek, 19. 4. 2019, so nas naše gimnastičarke spet presenetile na polfinalu DP v športni gimnastiki v OŠ Tabor Maribor. Ekipa najmlajših učenk (Ela Gomboc, Maša Kos, Urška Obal, Jerca Recek in Zoja Čerpnjak) se je ponovno zavihtela na najvišjo stopničko in dokazala, da je res najboljša. V šolskem letu 2018/19 so osvojile zlato priznanje v akrobatiki, na mali prožni ponjavi in zdaj še v športni gimnastiki. Med mlajšimi učenkami nas je spet presenetila Gaja Krčmar, ki se ji je ponovno uspelo uvrstiti v finale državnega prvenstva. Uspešne so bile tudi  starejše učenke, ki so se z odličnim drugim mestom v športni gimnastiki uvrstile v finale državnega prvenstva. Tudi one stalno  dokazujejo, da sodijo med najboljše v državi. Za njih bomo stiskali pesti 19. maja, ko bo v OŠ Brežice finale državnega prvenstva.

Vsem učencem, ki so na tekmovanjih zastopali našo šolo, še enkrat iskreno čestitamo.

img_3608_1

Več slik si lahko ogedate s klikom na sliko.