Petošolci postali samostojni kolesarji

Tudi v letošnjem šolskem letu so za petošolce stekle priprave in na koncu tudi izvedba kolesarskih izpitov. Proti koncu šolskega leta 2018/2019  so učenci  4. a in 4. b z učiteljicama osvajali snov o prometu – bolj natančno S KOLESOM V PROMET. Teoretično znanje so dokazali z uspešnim reševanjem vaj in testov preko računalniškega programa. V mesecu septembru pa  je petošolce čakala še praktična preizkušnja.
Pripravili so si varna kolesa, glave zaščitili s čelado in takoj na začetku meseca septembra  začeli s pripravami na izpit v popoldanskem času. Letos nam je tudi vreme bilo zelo naklonjeno.V pomoč so nam bili naši starši . V dvoje je bilo veliko lažje in varno, zato hvala za pomoč.
Glavna preizkušnja pa je bila v ponedeljek, 23. 9. 2019, na prometnem poligonu Centra varne vožnje. Učence je spremljalo 7 učiteljev, 3 učenci prometniki, 8 staršev in 2 policista. Čeprav sta bila prisotna trema in strah, so vsi petošolci pogumno odpeljali pot, ki jo je določil policist g. Trajbarič. Preizkusili so se tudi v spretnostnem poligonu, kjer so uspešno premagovali ovire.
Učenci so v dejavnostih vztrajali, pokazali so svoje prometno znanje, spretnost in si tako po mnenju ocenjevalne komisije vsi pridobili  kolesarske izkaznice.

Mentorica prometnega krožka Suzana Juteršnik